Tanszékvezetői köszöntő

 

Tisztelt Látogató!

Egyetem

Köszöntöm Önt a Széchenyi István Egyetem Informatika Tanszékének honlapján.

Az Egyetemen – illetve jogelődjén – 1974-től folyik a mérnökhallgatók informatikai és számítástechnika oktatása. A magyar felsőoktatás 1980-as években történt átalakulása intézményünkre is hatással volt, így a korábbi – alapvetően a közlekedéshez kapcsolódó – szakok mellett új szakok is megjelentek, melynek eredményeként 1993-ban megalakult a műszaki-informatika szak, melynek gazdája tanszékünk, a frissen létrehozott Informatika Tanszék lett.

A tanszék jelenleg a Mérnök informatikus alap- (BSc) és mester- (MSc), valamint a Gazdasági informatikus alap (BSc) és mester (MSc) szakokat felügyeli, mely képzések megvalósítása során szorosan együttműködik az Egyetem más tanszékeivel, elsősorban a Matematika és Számítástudomány, a Távközlési és az Automatizálási tanszékekkel, valamint ipar partnerekkel, akik segítenek a képzés naprakész és gyakorlatorientált megvalósításában. A tanszék a magyar nyelvű oktatás mellett idegen nyelvi képzésben is részt vesz. Az oktatáshoz több – az Egyetemi Informatikai és Média Központ, illetve a Tanszék által üzemeltetett – jól felszerelt számítógépes kabinet áll rendelkezésre.

Az oktatás mellett a tanszéken intenzív kutatómunka folyik, melynek eredményeként a tanszék aktív nemzetközi publikációs tevékenységet folytat. Az elméleti kutatások mellett alkalmazott kutatási projekteket is gondozunk, mely segít szoros kapcsolatot tartani az ipar meghatározó szereplőivel.

A honlap vonatkozó oldalait böngészve részletesen is tájékozódhat a tanszéken folyó munkáról.

 

Dr. Kovács Katalin

tanszékvezető

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Informatika Tanszék Eseménynaptára

Záróvizsga jelentkezési időszak 2022. november 24. 06:00 - 2022. december 8. 23:59
Vizsgajelentkezés kezdete 2022. december 5. 08:00 - 09:00
Hallgatói klubkoncert 2022. december 7.
Vizsgaidőszak kezdete 2022. december 12.
Szenátusi Ülés 2022. december 12. 14:00 - 16:00